bontási munkák árai

Bontási munkák árai

 

A bontási munkák árai attól függenek, hogy milyen típusú épület bontásáról beszélünk. Természetes, hogy mindenki szeretne előre tervezni egy-egy bontással kapcsolatban és látni annak a költség vonzatát, azonban ezt csakis pontos számítással kaphatjuk meg.

A bontási munkák költségeinek számításánál egy alapos helyszíni felmérésre van ehhez szükség. Tudni kell hozzá az épület elhelyezkedését. A törmelék szállítási útvonalak, a munkagépek telepítése és a megközelíthetőség szempontjából is rendkívül fontosak ezek az adatok. Nem beszélve arról, hogy ezek a szállítási volumenek is nagy mértékben befolyásolják az árkalkulációt.

A bontási munkák árai, mit tartalmaznak?

családi ház bontás és tereprendezésA helyszín meghatározása a szállítási utak miatt fontos, minden más költség az épületen múlik. Ezért az épület típusa és annak anyagszerkezete, építési technológiája is fontos szempontok. Nem mindegy, hogy egy fa melléképületről, tégla családi házról, esetleg társasházról vagy egy acél szerkezetes ipari létesítményről van e szó. Ez nemcsak az épület nagysága miatt fontos, hanem sokszor tipikus építészeti megoldások jellemzőek egy-egy épület kategóriára.  Ezeket a kivitelezési technológiákat befolyásolja az is, hogy mikor épült az adott lebontásra váró létesítmény. Az építés kora alapján ugyanis sok építőipari megoldás és felhasznált anyag típusa beazonosítható.  Ezeknek az építészeti megoldásoknak, alkalmazásoknak a feltérképezésével készíthető csakis pontos árkalkuláció.

Az árkalkulációval együtt mi már egy ütemezést is elvégzünk, hogy mennyi idő alatt, milyen típusú gépekkel, hány emberrel tudjuk az adott bontási munkát elvégezni. Így minden paramétert figyelembe véve tudjuk a legköltséghatékonyabb megoldásokat kínálni. Amennyiben a tulajdonos, megrendelő szeretné az egyes bontásból visszamaradt anyagokat hasznosítani, ezzel csökkentve a kölségeket, akkor természetesen erre is mód van. A bontást úgy végezzük el ebben az esetben – előre egyeztetve – hogy a megjelölt anyagokból, minél több a kívánt célra felhasználható legyen.

 

A bontással mi mindig új lehetőségeket teremtünk és ennek megfelelően sokszor a bontáshoz kapcsolódóan nem csak a törmelékszállítást, de a tereprendezést is vállaljuk. Sőt, ha valaki építkezni szeretne az adott telekre, akár az alapok kiásásától, egészen a belső építészetig mindent meg tudunk oldani generál kivitelezőként.

 

bontási munkák ajánlatkérés

Author: TothCsaba