Új ház építés költségei

Új ház építés költségei

Egy új ház építés költségei – sokféle szempontból is – többnyire teljesen helytelenül határozzák meg. Elsősorban csak a házépítéssel összefüggő anyagok és kivitelezési munkák tükrében. Így azonban az emberi életben betöltött fontos szerepe és közgazdasági szempontokból sem kapunk valós képet egy új ház építési költségeiről.

 

Egy új ház építésének költségei nem csupán a telekkel, a terveztetéssel, az építőanyagok kiválasztásával és a kivitelezővel való szerződéskötéssel kezdődnek.

 

Egy új ház építési költségeiben az egyik legfontosabb tényező az idő. A mi időnk és az új ház építésében általunk kiválasztott közreműködők ideje. Bármelyik oldalon túl sok időt igényel az új ház építése, annak költségei egészen más képet öltenek.

 

Az idő dimenziója, egy új ház építésének költségei között

 

Egy új ház építése, annak használata több évre, évtizedre, vagy akár egy egész életre, de lehet, hogy nemzedékek sorának szól, a ház öröklésével. Így az első legfontosabb időtényező, ami a költségeinket meghatározza, hogy mennyi idő alatt, mennyi munkával gyűjtöttük össze az új házhoz szükséges pénzügyi forrásokat. Milyen típusú és milyen ütemezésű, mennyi ideig futó pénzügyi konstrukciókat vontunk be a finanszírozáshoz.

 

A pénzügyi finanszírozás futamideje nagymértékben meghatározza, hogy mennyi ideig kötődünk mindenképpen ehhez az új házhoz. Aztán a tervező, a kivitelező mennyi idő alatt készíti el a rábízott munkát. Minél több idejébe kerül valakinek ez, még a látszólagos versenyképes árak értékét is nagymértékben befolyásolja. Nem mindegy, hogy mikortól vehetjük birtokba az új házunk, hisz a lakhatásunk költségei is részét képezik hosszútávon az otthon teremtésnek.

 

Mivel a lakhatási költségek is hosszú távon részei a költségeknek, emiatt nem mindegy milyen minőségű és típusú alapanyagokat használunk. Most egy olcsóbb megoldás hosszú évek alatt majd a sokszorosába fog kerülni az energia költségek, vagy a gyakoribb felújítási munkát miatt.


Ahogyan időráfordítás szempontjából az sem mindegy a kivitelező mennyi munkától, ráfordított időtől szabadít meg bennünket. A kivitelező mennél több feladatot tud egy kézből elintézni, annál több ideje marad a tulajdonosnak. A felszabadult saját idő pontosabb tervezést, a dolgok alaposabb átgondolását teszi lehetővé a számunkra, ami szintén segíti a költségek optimalizálását. Ahogyan ebben a felszabadult időben a ház tulajdonosai többet tudnak a saját munkájukra koncentrálni, hogy a financiális alapok még inkább rendben legyenek. S hosszútávon is minél kevesebb probléma adódik a házunkkal, minél kisebb a festések, felújítások között eltelt idő, sőt azt is rendszeresen maga a kivitelező elvégzi, úgy a jó munkával, évek alatt egyre több időt
és költséget takarítunk meg
.

 

Ezekben az esetekben mind-mind, olyan időhöz jutunk, ami lehetővé teszi, hogy alacsonyabb költségekkel, rövidebb idő alatt legyen a birtokunkban az otthonunk. Így ezek az időmegtakarítások, az új házépítés költségeit is jelentősen csökkentik.

 

Amennyiben optimális költségek és időráfordítások mellett keresel kivitelezőt magadnak, számolj az Otthon Team és csapatával. Az új ház építési költségének az optimumát, mind rövid, mind hosszú távon az Otthon team segítségével elérheted.

 

 

Author: TothCsaba