családi ház felújítás lépései

Családi ház felújítás lépései

Hol kezdődik és hol végződik a családi ház felújítás, az az mik azok a lépések, amelyek a kezdeti állapotból elvisznek minket a kitűzött célhoz, a megújított, otthonos családi házhoz. A családi ház felújítás valójában nem is problémák észlelésével kezdődik. Azt ugyanis minden tulajdonos tudja, hogy idővel minden elöregszik, így adott időközönként szükséges a ház egyes részeinek, vagy teljes egészének a megújítása. Erre viszont tervszerűen készülni kell. Az ehhez szükséges anyagi erőforrásokat meg kell tervezni. A családi ház felújítás első lépése mindig a pénzügyi tervezés.

Nagyon fontos, ha családi ház tulajdonosai vagyunk, hogy legyen egy olyan tervünk, amelyben az egyes felújítás típusokat nyilván tartjuk. Milyen időközönként végzünk festést, milyen időközönként teljes átvizsgálást: a vezetékektől, a szerkezeti elemekig. S milyen időnként teljeskörű felújítást, amikor belsőépítészetileg is megújítjuk a lakóterünk. Ennek megfelelően kell létrehozni azt a pénzügyi tervet, ami igazodik ezekhez az idő intervallumokhoz. Sőt ugye a házfelújításban, a váratlan problémákra is fontos tartalékokat képezni.

 

Tervezés, ütemezés, megvalósítás

Ez a fajta tervezés már zsinórmértékül szolgál a házunk felújításához. Természetesen, amikor elérkezik a felújítás időpontja előtte alaposan vizsgáltassuk meg a felújításra váró területeket. A precíz állapotfelmérés fogja ugyanis megszabni, hogy milyen további lépésekre van szükségünk. Milyen alapanyagokat kell beszerezni és mennyi időt vesz igénybe maga a felújítás.

családi ház felújítás lépéseiA felújítások leg „nem szeretemebb” része, amikor a mesteremberek érkezése előtt össze kell pakolni. A felújításra váró területeket, ugyanis szabaddá kell tenni és még ha a legnagyobb bútordarabokat arrébb is rakjuk mi magunk kivitelezőként, sőt mindent gondosan letakarunk, hogy ne érje por, akkor is akad a családnak feladat bőven. Az életünk során, az otthonunkban megannyi dolgot használunk és vásárolunk, amik egyre több helyet foglalnak. A felújítások így mindig jó alkalmat kínálnak a selejtezésre, a használati tárgyaink, a ruhatárunk újra gondolására. Ez is fontos része a felújításnak.

Miután az adott határidőre megújul az otthonunk, akkor egy nagy takarítással veszik birtokba a felújított lakótért a családok. A takarítással, így minden felfrissül, mások lesznek az illatok, a komfort érzet a lakásban. A takarítást követően, amikor kipakolunk, pedig átgondolhatjuk mi hová kerüljön, főként, ha belsőépítészetileg is megújítottuk a belső tereket. Az utolsó lépés a megújult, otthonos, egészen új és kreatív energiákat árasztó családi ház birtokba vétele.

Velünk a megadott határidők szerint pontosan és könnyedén tudsz végig menni a családi ház felújítás folyamatán, ezért felújítás első lépései közül az ingyenes helyszíni felméréssel keress minket bátran, akár most azonnal.

Családi ház felújítás lépései

Author: TothCsaba