Ház felújítás ötletek

Ház felújítás ötletek

A családi ház felújítás mindig a tulajdonosok elhatározásával indul. Ez általában időben hosszabb folyamat szokott lenni. Már lehet régebb óta elégedetlenek vagyunk a családi házunk állapotával, vagy szeretnénk másmilyen belsőépítészeti környezetben élni. Az igény megszületése után két fontos tényező van, ami elindítja a folyamatot. Az egyik az ötletek gyűjtése.

Az ötletek gyűjtése általában másutt látott építészeti megoldásokat jelent. Amint megszületik bennünk az elhatározás, hogy szeretnénk felújítani a házunk egészen más szemmel közlekedünk a világban. A különböző épületeken, belső terekben azokat a megoldásokat vesszük észre, amelyek nekünk is nagyon szimpatikusak és jó megoldásnak tartjuk, hogy ezt odahaza megvalósítsuk. Ma már a telefonnal is tudunk ezekről fotót készíteni, így gyűjtve az ötleteket. Másrészt az interneten keresünk, olyan fotókat, terveket, amelyek illeszkednek az elképzeléseinkhez.

A másik fontos tényező az anyagi források megléte. Sokszor az is ösztönzi a családi ház felújítást, ha sikerül összegyűjteni nagyobb tőkeforrást, amivel ez megoldható. Ez még több ötletet inspirál. Az anyagi források bővülésével általában az ötleteink is egyre kreatívabbak lesznek. Esetleg időben, csak azért tolódik el az ötletgyűjtés ideje, mert még plusz megtakarításokra, vagy egyéb pénzügyi forrásokra, esetleg hitelre van szükségünk. Általában ilyenkor mindenki igyekszik magának beárazni, hogy ez az összegyűjtött tőke az az összeg, amit a felújításra rászánunk. Ez a körülbelüli keretösszeg is meghatározza a felújítás lehetőségeit.

Családi ház felújításhoz, a megfelelő kivitelezőt

családi ház felújítás ötletekAmikor ez a két tényező az anyagi források és a ötletek összegyűjtése összhangba kerül, akkor keresünk a családi ház felújításához megfelelő kivitelezőt. Az egész tervünknek ez lesz igazából a kulcsa. Ez a kulcsa, hiszen vannak saját elképzeléseink, van egy adott költségkeret, amit ezek megvalósítására szánunk. S az a kivitelező, aki ezeket maximálisan figyelembe tudja venni és megfelelő minőséget, esztétikai színvonalat garantál, azt a céget érdemes választani.

Látatlanban azonban természetesen nehéz bármit is mondani, vagy kalkulációkat, terveket készíteni. Ötleteinket hiába osztjuk meg másokkal, sokszor ebből még nem rajzolódik ki egy pontos felújítási terv. Először, ha ajánlásra, vagy az interneten böngészve megtaláltuk a számunkra szimpatikus családi ház felújítót érdemes vele egyeztetni. Nálunk a helyszíni felmérés, emiatt teljesen ingyenes, hogy pontosan képet kapjunk a családi ház állapotáról és a tulajdonosok felújítási elképzeléseiről, ötleteiről. Ezek függvényében javaslatokat tudunk tenni a minél látványosabb kivitelezésre és a legköltséghatékonyabb megoldásokra.

Az ajánlat elkészítése után, – amihez tudunk megfelelő referenciákat, minta terveket mutatni – mi az időben és költségekben is jól tervezhető kivitelezési tervet adunk. A kivitelezési tervvel, a családi ház felújítása pontosan lépésről lépésre meg lesz határozva. Ez természetesen a családi ház felújítás típusától, jellegétől, az épület állapotától és az elképzelésektől függően megrendelőnkként más és más.

A ti családi házatok esetében, hogy ez pontosan hogyan nézne ki, ahhoz kérd az ingyenes helyszíni felmérésünk! Egyben azonban biztos lehetsz a ház felújítási ötletekből mi jóval többet hozunk ki, mint sem azt gondolnád.

Ház felújítás ötletek

Author: TothCsaba