kilátás a meleg otthonból

Homlokzati hőszigetelés – megoldás az energia takarékoskodásban

 

Mit kell tennie ahhoz, hogy minél előbb hőszigetelt otthona legyen?

 1. Kérje a szigetelési megoldásokhoz kapcsolódó ingyenes felmérésünket még ma!
 2. Egyeztessünk mielőbb egy időpontot, a helyszíni bejáráshoz.
 3. Minden igényét, kérését, kétségét mondja el nekünk a helyszíni felmérés során!
 4. Az elképzelései és a lehetőségei tükrében elkészítjük az árajánlatot.
 5. Az árajánlat elfogadása után, megbeszéljük a kivitelezés, finanszírozás ütemezésé
 6. A megbeszélt időben elkezdjük a homlokzat szigetelési munkákat.
 7. A megadott határidőnek megfelelően átadjuk a munkát.
 8. Elvégezzük a záró szemlét, kiállítjuk a végszámlát.
 9. Élvezheti az otthon melegét, jelentősen csökkentve a rezsi kiadásain.

Ez a leggyorsabb módja annak, jelentősen spóroljon az energia kiadásain. A cikkünkben részletesen le is írtuk, miért kövesse ezeket a lépéseket.  

 

ajánlatkérés hőszigetelési munkákra

 

Homlokzati hőszigetelés – takarékossági megoldásokat kínálunk

Az energiával mindig takarékoskodnunk kell. Mindig is spórolnunk kellett volna. Hiszen már évtizedek óta tudjuk, az energiaválságok ciklikusan visszatérnek. S egy idő után, ahogyan fogy a fosszilis tüzelőanyag, tartósan fenn is marad.

Mi a magunk részéről csak annyit tudunk tenni, hogy mérsékeljük ezeknek a válságoknak a költségeit, ezért minél több energiát takarítunk meg. Ebben a leghatékonyabb módszer, ha minél kevesebb energiát engedünk elszökni az otthonunkból. Sajnos Magyarországon általános jellemző, hogy mi nem tudunk takarékoskodni az energiával. Ennek egyik fő oka az épületeink, az otthonaink nem megfelelő szigetelése.

Sajnos az energiaválság úgy ért minket, hogy nincsenek alternatív energia forrásaink, nagyon rossz a hőmegtartási hatásfoka az épületeinknek és ráadásul az uniós átlaghoz képest alacsonyabb jövedelemmel is rendelkezünk.

Így most kell a magyar kreativitásnak, rátermettségnek előtérbe lépnie, most kell kitalálnunk, megoldanunk miként takarékoskodjunk az energiával. Ezzel egyúttal megóvva a természetet és kímélve a saját pénztárcánkat.

Korszerű, takarékos fűtő berendezésekre van szükségünk és kiválóan szigetelt házakra, lakásokra ahhoz, hogy már rövid távon se legyenek jelentős gondjaink.

A homlokzati szigetelési megoldások azonban nagyon sokfélék lehetnek. Így közel sem mindegy, melyik a mi otthonunk számára a legmegfelelőbb. Az-az, ha szigeteltetünk, de nem a megfelelő módszerrel, megfelelő anyaggal, akkor a beruházás megtérülése is kétséges. Természetesen bármilyen szigeteléssel jobban járunk, mint a semmilyennel, de fontos lenne a legmegfelelőbbet kiválasztani, hiszen a jó döntéssel milliókat spórolhatunk.

Hőszigetelő termékek széles skáláját ajánlják a gyártók, a kivitelezők, minden egyes vállalkozás esküszik valamelyikre.

 

Homlokzati hőszigetelő

Ma leginkább a polisztirol hőszigetelő megoldások az elterjedtek.

 • A polisztirol termékekből is kétféle létezik az expandált eps típus, amelyik a falak szigetelését szolgálja.
 • Vagy az xps, ami egy extrudált lábazati hőszigetelő. Ezek általában lap, lemez vagy tábla formájában vannak csomagolva. Ki melyik kifejezést használja.
 • Minőségibb hőszigetelő a grafitos. Ilyen használata esetén a kisebb vastagságú is elegendő, ugyanolyan hatásfok elérésé
 • A kőzetgyapot a negyedik hőszigetelő rendszer. Ezt elsősőrban a tető, tetőtér szigetelésére használják, puha anyaga miatt nem a falra rögzítik, hanem a tetőlécek közé helyezik el. A kőzetgyapotot emelett homlokzatra is használják, sőt ez az egyik legdrágább és legjobban szigetelő anyag, amit a homlokzatra lehet tenni.

A szigetelés esetén tehát többféle megoldás mellett dönthetünk. Érdemes ajánlatot kérni többféle megoldásra, a megtérülési mutatókkal együtt.

Az épületek hőszigetelése, tehát többféle rendszer együttes használatával oldható meg tökéletesen. Mást igényel a tető, a fal, a lábazat. Viszont többnyire csak az eps “fehér hungarocell”, amivel rendszerint találkoznak a megrendelők. A körültekintő külső homlokzat szigeteléshez ez igazából nem is elégséges. A legtöbb felmérés során azonban nem tudják meg azokat a különbségeket az emberek, amik döntőek lehetnek a számukra. A tájékoztató információk sajnos nagyon sokszor nem megfelelőek.

Természetesen a hőszigetelő anyagokon túl is a ragasztó típusa, minősége, ahogy a vakolat esetében is szintén fontos kérdés. A megfelelően kiválasztott az adott élet típusához illeszkedő kiegészítő anyagok vagy a kivitelezés lépései, módszerei is nagyban meghatározzák a végső eredményt.

A hőszigetelés alatt, azonban korántsem érti mindenki ugyanazt. A részletes, személyre szabott árajánlathoz, azonban alapos helyszíni felmérés szükséges.

Már itt tud egy jó szakember a látottak alapján termék javaslatokat tenni. El tudja mondani azokat a lehetőségeket, amellyel tovább csökkenthetőek a rezsi kiadások.

 

Miért válasszon minket? Miért kérjen tőlünk ajánlatot?

az otthon melegeRólunk azt érdemes tudni, mi az építőipar valamennyi szegmensében dolgozunk, így széleskörű rálátásunk van, az egyes folyamatokra. Tudjuk jól, hogyan hangolhatóak össze a különböző típusú tevékenységek. Az épület egyes részleteiből, az alapanyagból, a használt technológiából meg tudjuk ítélni, mik egy felújítás, szigetelés legfontosabb lépései.

Mik azok a tényezők, amik garantálják a projekt sikerét, a legjobb, legköltséghatékonyabb megoldásokat.

További tájékozódásért a helyszíni felmérést igénylőket, a megrendelőket a korábbi ügyfeleinkhez szoktuk irányítani, hiszen az ő véleményük a legfontosabb referencia.

Mindig jó ellenőrizhető, leinformálható, megnézhető referenciákat adunk meg, hisz számunkra is fontos, hogy elnyerjük az új érdeklődők bizalmát.

Velünk a megrendelő a kivitelezés során végig biztonságban érzi magát és a határidőre elvégzett munkával tökéletesen elégedett lesz. Amennyiben bárhol hiányérzete lenne, azt a munkák során azonnal javítjuk. 

Kérje ingyenes helyszíni felmérénket, hogy minél hamarabb tudjon spórolni az energia költségein!

 

ajánlatkérés hőszigetelési munkákra

Author: TothCsaba