alapásás árak

Alapásás árak

Az alapásás minden építkezés második szakasza. Második szakasz, mert előbb a területet, amire építünk kell tereprendezéssel, gépi földmunkával alkalmassá tenni az alapásásra. Az alapásást, s így az alapásás árakat nagy mértékben meghatározzák a talajviszonyok. Így a gépi földmunka már önmagában jó támpontokat biztosít ahhoz, hogy tudjuk, hogyan lehet a legköltséghatékonyabb az alapásás. Emiatt érdemes már úgy választani kivitelezőt, hogy a gépi földmunkát, tereprendezést és utána közvetlenül az alapásást is ugyanazok végezzék el.

Amennyiben a kivitelezőnk ezeket a tevékenységeket együtt végzi el, természetesen az alapásásra, mint egyetlen altételre a költségvetésben jóval kedvezőbb árakat tudunk kapni, mintha arra külön fogadunk fel valakit. A legtöbb esetben a gépi alapásás, bobcat földmunka gépekkel például sokkal hatékonyabb, időt és így pénzt megtakarító megoldás, mintha kézi alapásásban gondolkodnánk.

 

Alapásás gépi földmunka árak

alapásás árakAz alapásás ma már kifejezetten gépi földmunka. Nem is nagyon éri meg számításokat végezni arra, hogy mi lenne, ha ezt kiváltanánk kézi földmunkával. Egy nagyobb és igazán tartós, jól kivitelezett alap kiásásához, ugyanis mennyi emberre és időre lenne szükség ahhoz, hogy elérjük a kívánt alap mélységét és kidolgozottságát? Lehet számokat hozni a költségekre, de általában ezekben sehol sem szerepel az időtényező. Márpedig az idő a legnagyobb értékünk. Amennyiben az időt elherdáljuk, akkor hatékonytalan az ilyen munkavégzés, ahogyan az alapásás is.

Ráadásul, ma már szinte minden tevékenység egyedi szakértelmet, tudást kíván. Minden munka, így az alapásás is szakmunka. Természetesen el lehet tekinteni ettől a ténytől, de valódi tudást és így minőséget is csak a szaktudástól várhatunk. Az alapásáshoz, így annak megfelelő árkalkulációjához, ugyanis ismerni kell a talajviszonyokat és azt az adott minőségű talajnál, milyen eljárások a legmegfelelőbbek a megfelelő alap kiásáshoz. A gépi földmunkagépek, ma már rendelkeznek a megfelelő, cserélhető kiegészítőkkel a problémák megoldásához. A gépi földmunka egyenletes minőséget teremt az alapásásban is.

 

Mennyi az alapásás ára?

Az utak, az épületek, de még a medencék, kertek megfelelő és hosszú távú működéséhez is elengedhetetlenek a megfelelő alapok. A megfelelő alap, azonban nem csak talaj, de funkció függő is. Nyilvánvalóan más megoldásokat igényel egy ipari épület, egy családi ház, egy kerítés vagy medence. Természetesem a más-más típusú alapásás, más-más költségszintet jelent.  

 Emiatt elengedhetetlen az alapásás árak megfelelő kalkulációjához, a helyszíni felmérés. Anélkül, hogy ismernénk a hely és talajviszonyokat, valamint a kitűzött célokat, lehetetlen megfelelő és átgondolt árajánlatot adni. Azonban az ingyenes helyszíni felmérésünk – ami komoly szaktudást és idő ráfordítást igénylő munka, ahogyan az árkalkuláció is – éppen ezen a problémán segít. Kérd ingyenes helyszíni felmérésünk és minden szempontból a leghatékonyabb árképzést garantáljuk Neked.

 

gépi földmunka Budaörs

Author: TothCsaba