térburkolás Budapest

Térburkolás Budapest

 

A térburkolás régen és most is elsősorban praktikus feladat volt.  Az otthonokban, a munkahelyeken vagy azok közvetlen környezetében a jobban igénybe vett területeket, azért fedték, burkolták valami keményebb anyaggal, hogy ne a sár és a nehéz közlekedés jellemezze az adott területet. A térburkolás ma már viszont túl nőtt a szimplán praktikus funkcióin, elsősorban dizájn elem lett. Ma már a térburkolásban az első a látvány és csak második elem a tartósság, a strapabírás. A térburkolás Budapest és környékén így lett sokkal komplexebb feladat napjainkra.

Amikor a legegyszerűbb módon burkolunk teret, mondjuk kaviccsal borítunk egy út felületet, akkor is számtalan lehetőség áll előttünk. Elsősorban köszönhető ez az óriási alapanyag választéknak. Régen szinte mindenki, kizárólag betonban gondolkodott, mert mint térburkoló anyag – akár házilag is – az volt a legkönnyebben előállítható, nagyobb mennyiségekben. Így az otthonok burkolt felületei betonutakat és járdákat jelentettek. Ezek nagyrésze napjainkra már töredezik, a felületeik elkopnak, így a cseréjükkel a burkolt felületeink is sokkal változatosabbak és szebbek lesznek.

 

Térburkolás Budapesten: többféle burkoló anyaggal

térburkolás BudapestenVisszatérve a kavicsszóráshoz, ma, ha valaki kaviccsal szeretne borítani egy autó beállót, akkor már különböző méretű és színű kavicsokból válogathat. Így természetesen, olyan kavicsot választunk, ami mind kidolgozásában, mind színvilágában illik az otthonunkhoz. Hiszen ettől még otthonosabb lesz az egész ház, lakás, a megfelelő térkörnyezetben.

A térkövezésnek a szerepe, mint térburkolás ezért is növekedett meg napjainkban. A térkövek segítségével sokkal látványosabb és fantáziadúsabb térburkolatokat tudunk kialakítani, mint bármikor korábban. A térburkolat ezekkel a lehetőségekkel sokkal jobban kiemeli az otthonunk adottságait. Számtalan közösségi teret, teraszokat, filagóriákat, főző helyet tudunk megalkotni a közlekedők mellett, a térkövek segítségével.

Így általánosságban elmondhatjuk, hogy a térburkolás amellett, hogy maximálisan megőrizte praktikus funkcióit, az az a földmunkához is ugyanolyan módon kell továbbra is érteni ennél a feladatnál, emellett megnövekedett az esztétikai szerepe. Ennek következtében a színvonalas térburkolás, a földmunkában megszerzett széleskörű tudással kezdődik valójában. A kavicsszórás, a térkövezés, a betonozás, természetesen ugyanolyan magas szakmai hozzáértést igényel, de megfelelő földmunka nélkül a térburkolás sem lesz jó minőségű.

Így amennyiben biztos talajra épülő, esztétikus térburkolást szeretnél Budapest és környékén, keress minket.

 

térburkolás Budapest

Author: TothCsaba