parképítés Budapest

Parképítés

 

Már most elöljáróban le kell szögeznünk, hogy mi nem vagyunk parképítők. Cikkünk célja nem is az, hogy a parképítés problémáiról és lehetőségéről értekezzünk. Mi csakis kizárólag a parképítés első fázisában végezzük el azt a gépi földmunkát és tereprendezést, amitől egy park tökéletes lesz.

A világ legszebb és leghíresebb parkjai, a mértani pontosággal elhelyezett, különböző növényekről, szökőkutakról, tavakról és az ezek segítségével megteremtett hangulatokról híresek. Emiatt látogatják szívesen, az ott élő emberek is ezeket a zöldövezeteket. Sőt, ha valaki az adott városba látogatóként, akarja érezni, hogy milyen is az adott hely aurája, akkor felkeresi ezeket a közösségi tereket. Utazóként szívesen töltünk időt ezekben a parkokban, mert itt valóban láthatjuk mitől egyedi az ottani élet. Sokkal inkább érezzük, ezekből a híres parkokból, hogy mitől szeretnek ott élni az emberek, mint a forgalmas turisztikai helyektől vagy bevásárlóközpontoktól, szórakozó negyedektől.

 

Parképítés, a vonzó környezetért

parképítés földmunkaNem véletlenül mondják ezekről a parkokról, hogy ezek a nagy városok tüdejei. Levegő nélkül, semmihez sem kezdhetnénk. Milyen lenne a közérzetünk, megfosztva minden zöld növényzettől? Emiatt ezeknek a parkoknak óriási jelentőségük van a nagyvárosi életben.

Ahhoz pedig, hogy ezek a parkok hosszú ideig valóban betöltsék ezt a rendkívül fontos szerepük, nemcsak a rendszeres gondozásra, ápolásra van szükség, hanem a parképítést megelőző nagyon pontos és korszerű gépi földmunkára és tereprendezésre is.

 

Akár óriási, akár pici parkokat építesz

parképítés BudapestMinél nagyobb területen épül a park, annál fontosabb a megfelelő talajrendezés, a jó gépi földmunka. Hisz ez nagyon hosszú távra határozza meg, hogy valóban be tudja e tölteni az adott park azt a szerepét, amire az adott településen szükség van. A park minden egyes részén, hogy a megfelelő dőlésszögek, folyási irányok és talajrétegek lettek e kialakítva a gépi földmunkával, a park egész későbbi életét meghatározza.

Amennyiben kisebb, szűkebb területen létesül egy park, úgy pedig a nagyon pontos és precíz tereprendezés lesz a sorsdöntő.

Bárhol is szeretnétek parkot építeni, a gépi földmunka, talaj és tereprendezés részével keresettek bennünket bátran.

 

Talajkiegyenlítés