tuskózás

Tuskózás

Budapest és környéke azért is csodás, mert tele van zöldterületekkel. Sőt, azok a helyek is, amelyek most már elveszítették ezt a jellegüket, ott is, abban biztosak lehetünk, hogy valamikor fás, bokros területek voltak. A Dunak közelsége, az éghajlat, a terepviszonyok mind-mind azt tették lehetővé, hogy ez a terület ilyen szép fás legyen.

Egy-egy telek tulajdonosnak viszont, amikor azzal szembesül, hogy ez a gyönyörű tájegység azzal jár, hogy a fák gyökérzete szinte mindenütt átjárja a talajt, akkor bizony nem boldog. Sőt különösen bosszús, ha fák és kivágott fák tuskói találhatók, akár elszórtan, akár rendezetten a telkén.

 

Tuskózás, az az a fatuskók eltüntetése

tuskózásIlyenkor a megfelelő gépi földmunkához, ahhoz, hogy hozzáfogjon a telek elképzeléseinek megfelelő használatához valaki, ezeket a fatuskókat el kell, hogy tüntesse. A tuskózás az az ezeknek a csonka fa töveknek az eltávolítása azonban nagyon fáradtságos és időigényes munkafolyamat.

A fatuskók eltüntetés – kiásása, feldolgozása, elszállítása – különösen, akkor lesz hosszú, költséges és sok bosszúságot okozó folyamat, ha olyan valakik végzik, akik rendszeresen nem végeznek ilyen munkát.

Minden munkafolyamatnak, így a tuskózásnak is meg van a maga gyakorlata. Azonban a gyakorlati tudás sem elegendő, ha rendszeresen nem végzi valaki ezt a típusú munkát. A rendszeres fatuskó eltávolítás, a sokféle probléma és összetevő, amivel szembesül, aki ilyen munkát végez, lehetővé teszi a gyorsabb és hatékonyabb megoldásokat.

 

Tuskózás, megfelelő eszközökkel

Azonban a gyakorlottság sem elég ma már, hanem megfelelő eszközök és géppark is szükségeltetik ehhez a munkához. Régen ilyen volt a lovas ember, aki, ha már a tulajdonosok körbe ásták és ahol tudták a gyökérzetet elvagdosták, hozta a lovát. A ló hámjához kötelet kötöttek, míg másik végét a tuskóra erősítették és úgy húzták ki azt a földből.

Ma már a tulajdonosoktól semmilyen előkészítésre sincs szükség, ahhoz, hogy a tuskózás műveletét elvégezzük náluk. Sőt garantáljuk, hogy nekünk, gyorsabb, erősebb és hatékonyabb eszközeink vannak ma már, mint régen a gyönyörű lovak voltak.

Az Otthon Team és csapata, főként kertvárosi területeken dolgozva, gyakran és számtalan formában találkozott a telektulajdonosok ilyen problémáival. Mi a tuskózást, a gépi földmunkák első ütemeként, ezért nagyon pontosan és hatékonyan végezzük el. Tuskózáshoz, a facsonkok telkedről való eltüntetéséhez, ezért keresd bátran az Otthon Team-t.

tuskózás