Térkövezés

Újítsd meg otthonod környezetét Térkövezéssel!

 

térkövezés

Otthonunk közvetlen terének a megújítása, főként a közlekedő, vagy közösségi tereknél, ma már igen látványosan megoldható a térkövezéssel. A térkövezés terjedésével párhuzamosan, egyre korszerűbbé váltak a lerakási technológiák és az a szaktudás, amivel kivitelezzük a térkövezést. Így koránt sem mindegy, milyen terep és talajviszonyok között hogyan és milyen típusú térkövekkel végezzük el azt.

Sokszor tudjuk, csábító a térkő lerakásnál az egyszerűbb megoldásokat keresni, akár magunknak belevágni a kivitelezésbe, de ez hosszú távon rendkívül megbosszulhatja magát. A térkövek közötti résekben, az egyenetlenségekben, esetleg ahogyan a víz megáll a térköveken jelentkezik először, hogy a térkövezésnél nem volt minden tökéletes. Ezek a kisebb hibák azonban a térkövek gyorsabb korróziójához vezethetnek, s az egyes elemek cseréje már korántsem olyan egyszerű. Főként, ha valahol a térkövezet terület közepén reped ketté egy térkő, a rossz alapozás, vagy az utolsó fázisban nem megfelelő gépi elegyengetés miatt.

A térkövezés ma már alapos felmérést és előkészítést igényel, a talaj és terepviszonyok megismeréséhez. Ezek segítségével határozható meg csak pontosan a térkőlerakás folyamata. A térkövezés szakszerű lépéseinek a megtervezéséhez kérd az ingyenes helyszíni felmérésünk.

Térkő lerakás korszerűen

 

 

A közlekedők, mint a kocsibejárók, vagy a járdák a terhelés függvényében egészen másféle előkészítést, alapozást igényelnek a térköveknek, mint mondjuk egy bográcsozó, főzőhely, vagy pihenő.

Melyik típusú talajhoz, milyen típusú igénybevételhez hogyan kell előkészíteni a térburkolatoknak a talajt?  Ez csak megfelelő szakmai tudással határozható meg és több ezer négyzetméternyi térkövezéssel a hátunk mögött vitelezhető ki pontosan. Emiatt érdemes kérni az Ingyenes helyszíni felmérésünket, hogy a megfelelő döntéseket hozhassuk, a megfelelő információk birtokában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A térkövezés lépései

 

térkövezésA megfelelő talajrétegek kialakítása,

a szegélykövek pontos elhelyezése a térben,

a térkő alatti közvetlen réteg kialakítása,

a felület bedöngölése

és a térkövek beigazítása mind-mind olyan munkafolyamat, amely nagyfokú precizitást igényel.

 

Ezen részfeladatok bármelyikén a tévedések, hibák idővel megbosszulják maguk. A megfelelő szakmai tudás, a rendelkezésre álló korszerű eszközök azok, amelyek hosszútávon valóban költséghatékonnyá teszik a térkövezést.

S nem is igazán a hibák zavaróak később, hanem hogy ezek az apró hibák az elkészültekor tökéletes látványt is teljesen tönkre teszik. Elég csak egy helyen a szintkülönbség vagy a vízmegállás, ott a teljes látvány sérülni fog.

Amennyiben fontos, hogy tökéletes minőségben, hosszú távon gyönyörködhess a térburkolatodban?

Kerüljön az a térburkolat bárhová is, kérd Ingyenes helyszíni felmérésünk!

Újuljon meg a környezeted esztétikus térkövezéssel!