Térkövezés

Térkő lerakás korszerűen

 

 

A térkövezés látványos eredményeket hoz bármilyen területen. Egyéb megoldásokkal, mint a beton, nem lehet ilyen szép felületeket létrehozni, akár a kerti járdánál, akár a garázs beállónál, akár másutt sohasem lesz a burkolat, olyan látványos. A térkő lerakása szakképzettséget és gyakorlatot igényel. Így mi most nem is kívánunk elmagyarázni olyan munka folyamatokat, anyag használatot, mint a szegély, szegélykő, homok, murva, folyóka satöbbi.

Amennyiben tudjuk melyik homok, amit érdemes használni a lerakáshoz vagy ismerjük a szegélykő kialakításának a módszerét, ezek akkor is csak mind technikák maradnak, amik nem garantálják a tökéletes végeredményt. A tervezés szükséges eleme a munkák elkezdésének, ez alapján lehet csak árajánlatot adni, ez határozza meg a térkövezés árak végösszegét is.

Két, három alkalom után, amikor valakinek a munkáját kellett kijavítanunk, már meg van az a tapasztalat, hogy az alap ismeretekben lévő apró hibák is mennyi kárt hoznak létre. Ezért még akkor is, ha szeretnénk a térkő lerakást, minél egyszerűbben megoldani, ami nem biztos, hogy valójában olyan egyszerű lesz. Akkor is azt javasoljuk hívjanak fel minket, ingyenes helyszíni felmérésünkkel segítünk.

S biztosan tudjuk mondani, hogy a szakszerűen, a megfelelő talajhoz, felülethez illeszkedő anyagokat használva a burkolás hosszú távon sokkal olcsóbb lesz. Annyi olyan ismert eset van, amikor a munkadíjon spórolva, a sokkal drágább alapanyagokat tették tönkre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Újítsd meg otthonod környezetét Térkövezéssel!

 

térkövezés

Otthonunk közvetlen terének a megújítása, főként a közlekedő, vagy közösségi tereknél, ma már igen látványosan megoldható a térkövezéssel. A térkövezés terjedésével párhuzamosan, egyre korszerűbbé váltak a lerakási technológiák és az a szaktudás, amivel kivitelezzük a térkövezést. Így koránt sem mindegy, milyen terep és talajviszonyok között hogyan és milyen típusú térkövekkel végezzük el azt.

Sokszor tudjuk, csábító a térkő lerakásnál az egyszerűbb megoldásokat keresni, akár magunknak belevágni a kivitelezésbe, de ez hosszú távon rendkívül megbosszulhatja magát. A térkövek közötti résekben, az egyenetlenségekben, esetleg ahogyan a víz megáll a térköveken jelentkezik először, hogy a térkövezésnél nem volt minden tökéletes. Ezek a kisebb hibák azonban a térkövek gyorsabb korróziójához vezethetnek, s az egyes elemek cseréje már korántsem olyan egyszerű. Főként, ha valahol a térkövezet terület közepén reped ketté egy térkő, a rossz alapozás, vagy az utolsó fázisban nem megfelelő gépi elegyengetés miatt.

A térkövezés ma már alapos felmérést és előkészítést igényel, a talaj és terepviszonyok megismeréséhez. Ezek segítségével határozható meg csak pontosan a térkőlerakás folyamata. A térkövezés szakszerű lépéseinek a megtervezéséhez kérd az ingyenes helyszíni felmérésünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Térkő lerakás korszerűen

 

 

A közlekedők, mint a kocsibejárók, vagy a járdák a terhelés függvényében egészen másféle előkészítést, alapozást igényelnek a térköveknek, mint mondjuk egy bográcsozó, főzőhely, vagy pihenő.

Melyik típusú talajhoz, milyen típusú igénybevételhez hogyan kell előkészíteni a térburkolatoknak a talajt?  Ez csak megfelelő szakmai tudással határozható meg és több ezer négyzetméternyi térkövezéssel a hátunk mögött vitelezhető ki pontosan. Emiatt érdemes kérni az Ingyenes helyszíni felmérésünket, hogy a megfelelő döntéseket hozhassuk, a megfelelő információk birtokában.

 

A térkövezés lépései

 

térkövezésA megfelelő talajrétegek kialakítása,

a szegélykövek pontos elhelyezése a térben,

a térkő alatti közvetlen réteg kialakítása,

a felület bedöngölése

és a térkövek beigazítása mind-mind olyan munkafolyamat, amely nagyfokú precizitást igényel.

 

Ezen részfeladatok bármelyikén a tévedések, hibák idővel megbosszulják maguk. A megfelelő szakmai tudás, a rendelkezésre álló korszerű eszközök azok, amelyek hosszútávon valóban költséghatékonnyá teszik a térkövezést.

S nem is igazán a hibák zavaróak később, hanem hogy ezek az apró hibák az elkészültekor tökéletes látványt is teljesen tönkre teszik. Elég csak egy helyen a szintkülönbség vagy a vízmegállás, ott a teljes látvány sérülni fog.

Amennyiben fontos, hogy tökéletes minőségben, hosszú távon gyönyörködhess a térburkolatodban?

Kerüljön az a térburkolat bárhová is, kérd Ingyenes helyszíni felmérésünk!

Újuljon meg a környezeted esztétikus térkövezéssel!