Kategória: Ház alaprajz

Mit is jelent valójában a ház alaprajz? Az életben mindennek, így a házunk megépítésének az alapja is a megfelelő terv elkészítése. A házak jó megtervezése több szempontból is fontos. Egyrészt a térben és alapjaiban is látjuk – már nemcsak elképzeljük – hogy milyen is lesz valójában az új otthonunk. Ez egyrészt a látványtervek alapján esztétikai benyomásokat, a vágyott élettér megjelenítését jelenti. Másrészt a ház egyes helyiségeinek alaprajza pontosan megrajzolja, hogyan fogjuk ezt a teret kihasználni.

Milyenek lesznek az egyes terültek arányai, mi mire helyezünk nagyobb hangsúlyt. A közlekedés hogyan lesz megoldva az egyes helyiségek között. Milyen tájolásban érdemes gondolkodni – a telek adottságait, hogyan használja ki a családi ház. A modern számítástechnikának köszönhetően azonban a teljes házról sem egy kétdimenziós rajzot láthatunk ma már, hanem gyakorlatilag virtuális 3D túrára van lehetőségünk.

Korszerű ház alaprajz

Tehát mind alapjaiban, mind 3 dimenziós látványában át tudjuk gondolni a térkihasználását. Így már a tervezésnél láthatóvá válik, hogy valóban olyan életterünk lesz-e, amilyet megálmodtunk. Az álmokat valódi tervekbe önteni az, ami azok megvalósításához vezet.

A jó tervek másik fontos előnye ugyanakkor, hogy azok alapján készíthet a kivitelező cég egy pontos költségvetést. Sőt a költségvetés mellett az építkezés ütemezését is meg tudja határozni ennek az alaprajznak a segítségével. Így a tervek alapján, mind időben, mind a költségek esetében tudjuk mire számíthatunk az építkezés során.

Sokan szeretnek, ezért az elképzeléseikhez olyan minta alaprajzokat látni, amelyek megkönnyítik a családi házzal kapcsolatos gondolkodásuk. Keress minket bátran és mi segítünk abban, hogy az elképzeléseidhez megfelelő minta tervek alapján kapj inspirációt. Sőt számos referenciánkat a helyszínen is megnézheted.

Családi ház alaprajzok mediterrán
Posted in Ház alaprajz

Családi ház alaprajzok mediterrán

  Sokszor, amikor valaki családi ház építésében, vagy teljes körű átalakításában gondolkodik, mintákat keres. Elkezd olyan típusú képeket, alaprajzokat keresni, akár…