Kategória: Ház árak

A háza árak a kereslet, kínálat függvényében változnak, ahogyan minden terméké. Azonban mivel az ingatlanok komoly befektetési célokat is képeznek, ezért itt a külső emberi, befektetői beavatkozás is nagyban meghatározza milyen irányban mozdulnak el a ház árak.

A ház árakat alapvetően befolyásolja a telek elhelyezkedése, ahová a házat szeretnénk építtetni. Nyilvánvalón Budapesten is vannak olyan kerületek, területek, ahol azok frekventált fekvése vagy régóta felkapott építkezési területté válása miatt jóval magasabbak a telek árak. Ilyen szempontból nyilvánvalóan a magasabb telekárakról való indulás máris magasabb ház árakat jelentenek. Az elkészült családi házaknál is ez a helyzet, a népszerűbb helyeken található házak eladási értéke is magasabb lesz.

 

Ház árak Budapesten

A másik fontos tényező természetesen a ház összterülete – nem elég az alapterületet nézni, főként, ha nagy pince és több szint kerül kivitelezésre – hisz, ami nagyobb az alapvetően többe is kerül. Többe kerül, mert több alapanyagot kell felhasználni és több lesz a ráfordított munka is. A harmadik fontos tényező a kiválasztott anyagok minősége. Az építőipari alapanyag gyártás ma már olyan széles skálán mozog, hogy az egyes anyagok kiválasztása is jelentős eltéréseket okoz a ház árakban.

S végül természetesen a kivitelező építőipari cég hozzáértése, tudása, technikai felszereltsége, az általa alkalmazott módszerek jelentősen befolyásolják milyen lesz egy-egy családi ház végső ára.

Természetesen a gondos házépítők emiatt igyekeznek a megfelelő költségkeretet kigazdálkodni. A saját források és az esetlegesen felvett jelzáloghitel optimális kombinációjával. Mi a kivitelezési költségek kalkulációjával minden segítséget megadunk ehhez.

Ezért keress minket nyugodtan az elképzeléseitek és a rendelkezésre álló költségvetés fényében. Velünk garantáltan a legoptimálisabb ház árakban gondolkodhattok.

Olcsón házat építeni
Posted in Családi ház építése Ház árak

Olcsón házat építeni

Olcsón szép házat építeni, ez mindenki álma. Mit tartunk valójában olcsónak ez viszont relatív fogalom. Az olcsósághoz önmagában, rendszerint alacsonyabb minőségi…

Új ház építés költségei
Posted in Ház árak

Új ház építés költségei

Egy új ház építés költségei – sokféle szempontból is – többnyire teljesen helytelenül határozzák meg. Elsősorban csak a házépítéssel összefüggő anyagok…