tuskózás

Tuskózás – az az a tuskó kiszedése

Budapest és környéke azért is csodás, mert tele van zöldterületekkel, ami ma már nagy kincs. Sőt, még azok a helyek is, amelyek most már elveszítették ezt a jellegüket őrzik ennek nyomait. Sőt egészen biztosak lehetünk abban, valamikor fás, bokros területek voltak. A Duna közelsége, az éghajlat, a terepviszonyok mind-mind azt tették lehetővé, ez a terület ilyen szép fás legyen.

Egy-egy telek tulajdonosnak viszont, amikor azzal szembesül, hogy ez a gyönyörű tájegység azzal jár, a fák gyökérzete szinte mindenütt átjárja a talajt, akkor bizony nem boldog. Sőt különösen bosszús, ha fák és azok kivágott fák tuskói találhatók, akár elszórtan, akár rendezetten a telkén. A fakivágás azonban kisebb vagy egészen nagy gondot is okozhat az ott maradt törzsekkel. Hisz sem a fát, sem a gyökerek hálózatát nem lehet eltávolítnai kézi erő segítségével.

Tuskó kiszedése, az az a fatuskók eltüntetése

tuskó kiszedéseIlyenkor a megfelelő gépi földmunkához, ahhoz, hogy hozzáfogjon a telek elképzeléseinek megfelelő használatához valaki, ezeket a fatuskókat el kell tüntesse. A tuskózás, más néven a tuskó kiszedése az az ezeknek a csonka fa töveknek az eltávolítása a feladat. Azonban a tuskók ebben az esetben majd nagyon fáradtságos és időigényes munkafolyamatot jelentenek.

A fatuskók eltüntetése után – kiásása, feldolgozása, elszállítása – különösen, akkor lesz majd hosszú, költséges és sok bosszúságot okozó folyamat, ha olyan valakik végzik, akik rendszeresen nem végezték ezt a munkát. Ami a legtöbb esetben már csak a munkavégzés alatt derül ki.

Minden munkafolyamatnak, így a tuskózásnak is meg van a maga gyakorlata. Azonban a gyakorlati tudás sem elegendő, ha rendszeresen nem végzi valaki ezt a típusú munkát. A rendszeres fatuskó eltávolítás, a sokféle probléma és összetevő, amivel az szembesül, aki ilyen munkát végez, lehetővé teszi a gyorsabb és hatékonyabb megoldásokat. A kiszedés előtt időnként tuskómarás is szükséges.

 

Tuskózás, megfelelő eszközökkel

Azonban a gyakorlottság sem elég ma már, hanem megfelelő eszközök és géppark is szükségeltetik ehhez a munkához. Régen ez volt a lovas ember, aki, amikor a tulajdonosok körbe ásták és ahol tudták a gyökérzetet elvagdosták, hozta a lovát. A ló hámjához kötelet kötöttek, míg másik végét a tuskóra erősítették és úgy húzták ki a tuskót a földből.

Ma már a tulajdonosoktól semmilyen előkészítésre sincs szükség, ahhoz, hogy a tuskózás műveletét elvégezzük náluk. Sőt garantáljuk, hogy nekünk, gyorsabb, erősebb és hatékonyabb eszközeink vannak itt ma, mint régen a gyönyörű lovak voltak. A kert, a telek csak a megfelelő tereprendezéssel lesz igazán tökélete

Az Otthon Team és csapata, főként kertvárosi területeken dolgozva, gyakran és számtalan formában találkozott a telektulajdonosok hasonló problémáival. Több és nagyobb famaradványokkal, mint azt bárki is gondolná. Mi a tuskózást, a gépi földmunkák első ütemeként, ezért nagyon pontosan és hatékonyan végezzük el. Tuskózáshoz, a facsonkok telkedről való eltüntetéséhez, ezért keresd bátran az Otthon Team-t.

tuskózás

Author: TothCsaba